آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی

آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی

در این روزها با افزایش استفاده مردم از دنیای مجازی و گسترش کسب و کارهای اینترنتی و افزایش همه گیری ویروس کرونا اکثر مردم در سدد ایجاد یک کسب و کار اینترنتی و یا گسترس کسب و کار سنتی خود در فضای اینترنت هستند اما با توجه به این که اکثر کاربران به دانش کد نویسی مسلط نیستند، طراحی سایت بدون کد نویسی را ترجیح می دهند! اما آیا طراحی سایت بدون کد نویسی می تواند نیاز کاربران را برطرف کند و مراحل راه اندازی آن چیست؟ ما قصد داریم طراحی سایت بدون کد نویسی را آموزش دهیم. پس اگر شما هم جزء آن دسته از کاربرانی هستید که نیاز به طراحی سایت دارید اما از کد نویسی چیزی نمی دانید، در این مقاله همراه ما باشید.

طراحی سایت چیست؟

همه شما با مفهوم طراحی سایت آشنا هستید اما اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر آن را بررسی کنیم، می توانیم بگوییم سایت یک ویترین برای کسب و کار های آنلاین محسوب می شود. در سایت اطلاعات، محصولات، خدمات و امکان سفارش گیری برای کاربران وجود دارد تا بسیاری از کار ها به صورت خودکار انجام شود. اگر بخواهید یک سایت را از پایه و به صورت تخصصی طراحی کنید، نیازمند دانش کد نویسی هستید. اگر کد نویسی بلد نباشید و تازه بخواهید آن را یاد بگیرید، حداقل 1 سال زمان نیاز است و ممکن است در نهایت نتوانید یک سایت استاندارد طراحی کنید.

همچنین اگر بخواهید یک سایت اختصاصی را توسط یک تیم طراحی سایت راه اندازی کنید، هزینه های بالای چند ده میلیون تومان از شما می گیرند اما باز هم ممکن است نتیجه دلخواه خود را نگیرید. از طرف دیگر، مدت زمانی که یک شرکت طراحی سایت به شما ارائه می کند، ممکن است تا چندین ماه طول بکشد که اگر کار شما فوری باشد، ممکن است ضرر سنگینی را متحمل شوید. پس برای داشتن یک سایت بهترین راه کار چیست؟ بهترین راه این است که طراحی سایت بدون کد نویسی انجام دهید. با این کار علاوه بر هزینه ها، در زمان خود هم صرفه جویی می کنید! در بخش بعدی به بررسی طراحی سایت بدون کد نویسی می پردازیم تا راحت تر بتوانید تصمیم بگیرید.

طراحی سایت بدون دانش کد نویسی چیست؟

طراحی سایت بدون کد نویسی همان طور که از نامش پیداست، به طراحی سایتی گفته می شود که نیاز به کد نویسی نداشته باشد. این روز ها سیستم های مدیریت محتوا مختلف به شما کمک می کنند تا بتوانید سایت خود را بدون نیاز به دانش کد نویسی راه اندازی کنید. وردپرس یکی از سیستم های مدیریت محتوایی است که به شما کمک می کند تا بتوانید سایت خود را بدون نیاز به حتی یک خط کد نویسی با بالا ترین کیفیت ممکن راه اندازی کنید. البته وردپرس یک سیستم سایت ساز است و اگر بخواهید یک فروشگاه اینترنتی بدون نیاز به دانش کد نویسی راه اندازی کنید، ما در ایجا به بررسی وارساز که یک فروشگاه ساز استاندارد می باشد می پردازیم.

در طراحی سایت بدون کد نویسی شما با استفاده از یک محیط گرافیکی جذاب می توانید بخش های مختلف سایت خود را در کنار هم قرار دهید و در نهایت سایت دلخواه خود را متناسب با نیاز های خود طراحی کنید. به همین دلیل است که شما با هزینه بسیار کم و با استفاده از یک رابط کاربری گرافیکی به راحتی می توانید سایت خود را راه اندازی کنید. در ادامه به بررسی کامل آموزش طراحی سایت بدون دانش کد نویسی می پردازیم تا بتوانید وب سایت دلخواه خود را راه اندازی کنید.

راهنمای کامل: آموزش طراحی سایت بدون کد نویسی

اگر به فکر گسترش کسب و کار اینترنتی خود هستید و قصد طراحی سایت خودتان را دارید، حتماً اولین راهی که به ذهنتان می رسد این است که سایت خود را به دست یک متخصص و طراح سایت بسپارید تا بتوانید یک سایت حرفه ای تحویل بگیرید. اما اگر از آن ها برای طراحی سایت قیمت بگیرید، متوجه می شوید که هزینه بسیار سنگینی را باید متحمل شوید و این در حالی است که نمی دانید سایت طراحی شده می تواند به نیاز های شما پاسخ بدهد یا خیر! به همین دلیل طراحی سایت بدون کد نویسی که هزینه ای برای شما ندارد یا حداقل هزینه آن بسیار کم است، می تواند جایگزین مناسبی باشد. 4 مرحله اصلی طراحی سایت بدون کد نویسی عبارتند از:

مرحله اول) ثبت دامنه مناسب و مرتبط با فعالیت سایت

اولین قدم برای داشتن یک وب سایت اینترنتی، ثبت دامنه است. شما باید دامنه ای ثبت کنید که نشان دهنده نام شرکت و فعالیت های شما باشد. دامنه ها با پسوند های مختلفی ارائه می شوند که هر یک از آن ها کاربرد خاص خود را دارد. بر اساس نام پسوند، دامنه از 14 هزار تومان تا بالای چندین میلیون تومان در سال هزینه دارند که اگر یک کسب و کار نوپا هستید، می توانید از دامنه IR با هزینه 14 هزار تومان یا دامنه Com با هزینه 300 هزار تومان در سال استفاده کنید. به طور کلی دامنه ها از دو بخش تشکیل می شوند:

  • نام دامنه: نام دامنه همان نام کسب و کار یا سایت شما است که اگر ثبت نشده باشد، می توانید آن را ثبت کنید. به عنوان مثال در دامنه وارکالا کلمه warkala نام دامنه محسوب می شود،که به ثبت رسیده است.
  • پسوند دامنه: پسوند دامنه همان عبارت دو یا چند کلمه ای است که جلوی نام دامنه ظاهر می شود و به آن هویت می بخشد. به عنوان مثال Com در دامنه وارکالا همان پسوند دامنه است که البته شما می توانید از پسوند های دیگری استفاده کنید.

مرحله دوم) خرید هاست یا سرویس میزبانی مناسب

دومین مرحله برای راه اندازی سایت بدون کد نویسی، خرید هاست یا سرویس میزبانی مناسب است. شما برای آن که بتوانید فایل ها و اطلاعات سایت خود را در دسترس کاربران قرار دهید، نیاز به هاست دارید. هنگام تهیه هاست باید به چند نکته مهم توجه کنید:

  • خرید هاست از شرکت معتبر: اولین و مهم ترین مسئله ای که باید به آن توجه داشته باشید، شرکتی است که از آن هاست می خرید. شرکت انتخابی باید آن قدر معتبر باشد که در صورت بروز مشکل به راحتی بتواند آن را رفع کند! مثلاً اگر سایت شما مورد حمله و ترافیک بالا قرار گرفته باشد، شرکت باید آن قدر تخصص داشته باشد که بتواند آن را جلوی آن را بگیرد. همچنین در صورت بروز مشکل باید بکاپ بازگردانی شود و اگر شرکت معتبر نباشد، ممکن است به صورت منظم بکاپ نگیرد.
  • فضای مورد نیاز برای هاست: یکی دیگر از مسائلی که هنگام خرید هاست اهمیت دارد، فضای مورد نیاز برای آن است. شما باید ابتدا ببینید که فایل های شما چقدر حجم نیاز دارند و بر اساس آن دست به خرید هاست بزنید. اگر حجم خریداری شده کمتر از حجم فایل ها باشد، نمی توانید فایل های خود را میزبانی کنید و اگر خیلی بیشتر باشد، هزینه اضافی برای شما خواهد داشت. بهترین راه این است که اندازه فایل های خود حجم تهیه کنید.
  • پهنای باند مورد نیاز: یکی دیگر از مواردی که اهمیت دارد، پهنای باند است. پهنای باند مصرفی سایت شما در ابتدای کار کم است اما در آینده ممکن است محدودیت پهنای باند مشکل به وجود بیاورد. به همین دلیل بهتر است از سرویس هایی استفاده کنید که پهنای باند زیاد یا نا محدود دارد.
  • موقعیت مکانی سرور اصلی: موقعیت مکانی سرور اهمیت زیادی دارد! هر چقدر لوکیشن سرور به کاربران نزدیک تر باشد، سایت در مدت زمان کوتاه تری اطلاعات سایت را به کاربر نمایش می دهد. البته سرور های ایران و خارج تفاوت قیمت کمی هم با هم دارند اما گاهی اوقات به دلیل استفاده از سخت افزار به روز در سرور های خارجی، استفاده از آن ها به صرفه تر است.

مرحله سوم) انتخاب CMS مناسب برای راه اندازی سایت بدون کد نویسی

پس از آن که هاست و دامنه اصلی خود را خریداری کردید، زمان آن می رسد که سیستم مدیریت محتوا مناسبی برای راه اندازی سایت خود انتخاب کنید. تا زمانی که نتوانید سیستم مدیریت محتوای مناسبی انتخاب کنید، نمی توانید یک سایت بهینه راه اندازی کنید. هر یک از سیستم های مدیریت محتوا امکانات و ویژگی های خاص خود را دارند و نمی توان گفت یک CMS کاملا خوب و دیگری نا مناسب است. برای راه اندازی سایت دو راه کار پیش روی شما قرار دارد:

  • استفاده از سیستم مدیریت محتوای رایگان: اولین راه استفاده از سیستم های مدیریت محتوای رایگان است که برای راه اندازی آن نیاز به هاست دارید؛ به عبارت ساده تر باید خودتان مرحله اول و دوم را انجام دهید. وردپرس یکی از سیستم های مدیریت محتوایی است که پنل مدیریت بسیار ساده و کاربردی دارد و می توانید انواع سایت ها را با آن پیاده سازی کنید. همچنین مارکت پلیس های مختلفی برای آن وجود دارد که می توانید انواع قالب و افزونه را برای سایت خود خریداری کنید. در واقع، انواع قالب و افزونه برای وردپرس وجود دارند که برای استفاده از آن ها کافی است آن را روی سایت خود فعال سازی کنید.
  • استفاده از شرکت های سایت ساز با هزینه کم: یکی دیگر از راه های طراحی سایت بدون کد نویسی استفاده از سایت ساز ها است. سایت ساز ها شرکت هایی هستند که با دریافت هزینه بسیار نا چیز در سال، سایت مناسبی در اختیار شما قرار می دهند. اگر بخواهید از سایت ساز ها استفاده کنید، دیگر نیازی به تهیه هاست نخواهید داشت! زیرا خود شرکت ها در بسته هایی که در اختیار کاربران قرار می دهند، آن را هم در نظر گرفته اند و تنها کافی است هزینه پکیج (و در برخی شرکت ها هزینه دامین) را پرداخت کنید. به عنوان مثال اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دارید، می توانید با هزینه ناچیز از از فروشگاه ساز وارساز استفاده نمایید.
  • برخی مزایای استفاده از سایت ساز ها عبارتند از:
  • وجود پشتیبانی قوی و آموزش رایگان توسط شرکت سایت ساز
  • وجود قالب های متنوعی که توسط سایت های زیادی استفاده نشده اند
  • صرفه جویی در هزینه طراحی سایت
  • صرفه جویی در زمان طراحی سایت

مرحله چهارم) وارد کردن اطلاعات نظیر محتوا و محصولات

مرحله آخر طراحی سایت بدون کد نویسی، وارد کردن اطلاعات سایت است. شما می توانید محصولات و محتوای صفحات مختلف خود را به راحتی درج کنید تا هنگامی که کاربران وارد سایت شما می شوند، بتوانند از محتوا و محصولات شما استفاده کنند. سیستم های مدیریت محتوا رابط گرافیکی برای شما ایجاد کرده اند تا بتوانید انواع محتوا را در سایت خود درج کنید. البته توجه داشته باشید که فروشگاه اینترنتی به صورت پیش فرض در CMS ها وجود ندارد و اگر قصد استفاده از آن را دارید، باید از پلاگین های فروشگاه ساز استفاده کنید. برخی پلاگین های فروشگاه ساز در CMS های مختلف عبارتند از:

  • ووکامرس (فروشگاه ساز وردپرس): ووکامرس یکی از پلاگین های بسیار معروف وردپرس است که به کاربران در زمینه ایجاد فروشگاه اینترنتی کمک می کند. با استفاده از این افزونه می توانید انواع محصولات فیزیکی و دیجیتال را به فروش برسانید. کاربران وردپرسی دیگر نیازی به نصب فروشگاه ساز جدا گانه ندارند؛ کافی است ووکامرس را نصب کنند و فروش محصولات خود را آغاز کنند. البته بسیاری از کسب و کار ها برای ارائه خدمات هم از این پلاگین استفاده می کنند و اگر شما هم می خواهید لیست خدمات را به سایت خود اضافه کنید، برای سفارش آن می توانید از ووکامرس استفاده کنید.
  • ویرچومارت (فروشگاه ساز جوملا): ویرچومارت یکی از ماژول های جوملا است که با استفاده از آن می توانید فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید. این پلاگین هم مانند ووکامرس برای وردپرس، بسیار حرفه ای عمل می کند و کاربرانی که جوملا استفاده می کنند، برای فروشگاه خود نیازی به سیستم جداگانه نخواهند داشت.

نتیجه گیری 

ایجاد و گسترش کسب کار های اینترنتی در این روزها اصلا کار سختی نیست و هرکسی با هر میزان از اطلاعات یا تحصیلات قادر است با هزینه ناچیز و در سریع ترین زمان سایت مورد نظر خود را طراحی کند و محصولات خود را در فضای نامحدود اینترنتی به همه کاربران فضای مجازی ارائه دهد.

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)